Nou pe Your Market!

Dreptul De Autor - Proprietatea Intelectuala

inscriere

Cursul de fata isi propune abordarea unei tematici mai sensibile din multitudinea domeniilor dreptului.  Proprietatea intelectuala privita sub cele doua componente ale sale, proprietatea industriala pe de o parte si drepturile de autor si drepturile conexe pe de alta parte, este una dintre parghiile de baza ale dezvoltarii economice, sociale si culturale ale natiunii.

In acest context se poate aprecia ca protectia drepturilor de proprietate intelectuala este de o mare importanta. Esenta, scopul si finalitatea acesteia reprezinta protejarea produsului inteligentei umane si, in acelasi timp, garantarea beneficiului consumatorilor de a se folosi de acest produs.

Tendinta actuala e ca aceste drepturi sa fie extinse, incat sa acopere domenii noi cum ar fi bazele de date, sa extinda durata acestor drepturi sau sa inlature restrictii si limitari ale acestor drepturi.

Exista opinia ca aceasta extindere dauneaza exact scopului pentru care aceste drepturi au fost introduse, anume cresterea creatiei intelectuale. Dat fiind ca marea majoritate a ideilor noi sunt cladite pe idei mai vechi, blocarea posibilitatii de a folosi idei vechi va duce la reducerea productiei creative a societatii.

O manifestare a acestei deformari a utilizarii acestor drepturi e aparitia de firme care nu creeaza nimic original, dar obtin profitul in urma proceselor intentate altor firme pe teme de proprietate intelectuala.

PRET CURS:   80 RON + TVA (24%)
PRET CURS:   30 USD +  TVA (24%)
PRET CURS:   25 EUR  + TVA (24%)

Da o nota cursului:

Trimite prietenilor prin: Posteaza pe FaceBook.com Posteaza pe FaceBook.com Trimite prin Yahoo 4

3 Printeaza Pagina