Nou pe Your Market!

Legea Insolventei

inscriere

Cursul de fata se doreste o incursiune in domeniul insolventei si al procedurii de efectuare a acesteia, intr-o maniera accesibila. Notiune relativ noua in dictionarul mediului de afaceri romanesc, insolventa este cosmarul oricarui agent economic, dar daca sunt speculate aspectele pozitive ale acesteia, ea poate reprezenta un adevarat colac de salvare pe timp de uragan pentru agentul economic aflat in deriva.

Potrivit unui studiu Coface Romania, realizat de curand, multe firme aplica prea tarziu aceasta procedura, de altfel iminenta, in anumite situatii. Depunerea cererii de insolventa  inaintea altor creditori trebuie, asadar, analizata la rece.  Trebuie sa stim ca, aleasa la momentul oportun, procedura insolventei poate chiar elimina posibilitatea falimentului, readucand firma pe traseul ei comercial obisnuit. Prin implementarea unui plan de reorganizare judiciara viabil, acceptat de creditori, firma isi poate poate acoperi creantele si, totodata, poate fi revigorata financiar,  asa cum am prezentat intr-un mod mai plastic, in alineatul precedent.

Procedura de insolventa instituita prin Legea 85/2006 are drept scop acoperirea pasivului debitorului aflat in insolventa, respectiv a acelui debitor care se afla la un anumit moment in imposibilitatea de a-si achita datoriile certe, lichide si exigibile. In cazul unei firme insolvente se va deschide, fie procedura generala de insolventa, fie procedura simplificata de insolventa. 

PRET CURS:   80 RON + TVA (24%)
PRET CURS:   30 USD +  TVA (24%)
PRET CURS:   25 EUR  + TVA (24%)

Da o nota cursului:

Trimite prietenilor prin: Posteaza pe FaceBook.com Posteaza pe FaceBook.com Trimite prin Yahoo 4

3 Printeaza Pagina