Nou pe Your Market!

Legea Insolventei

inscriere

„Procedura generala presupune in mod obligatoriu parcurgerea unei perioade de observatie de catre debitor, in urma careia acesta din urma intra, succesiv sau separat, in procedura de reorganizare judiciara (in cazul in care administratorul judiciar considera ca societatea are sanse reale de redresare) sau direct in faliment (in cazul in care redresarea financiara nu pare a fi posibila). Reorganizarea judiciara poate duce la redresarea societatii debitoare ca  urmare a implementarii cu succes a planului de reorganizare si implicit la inchiderea procedurii insolventei fata de debitor sau, in cazul in care planul de reorganizare esueaza, la faliment a explicat Florentina Munteanu, Manager Reff & Asociatii, firma de avocatura afiliata Deloitte Romania.

Pe de alta parte, intrarea in procedura simplificata presupune cu necesitate intrarea in faliment a debitorului. Din acest motiv, situatiile in care impotriva unui debitor se poate declansa procedura simplificata de insolventa au caracter exceptional (de exemplu administratorul nu poate fi gasit). Cu toate acestea, faptul ca exista o situatie prevazuta de lege - respectiv atunci cand sediul nu corespunde adresei din registrul comertului – care in practica a dus de multe ori la aplicarea procedurii simplificate, este considerata de practicieni excesiva, a mai adaugat Florentina Munteanu.

Cu alte cuvinte, este sanctionat debitorul care nu a fost suficient de diligent in a-si organiza schimbarea sediului astfel incat, sa nu existe o perioada de timp in care sa functioneze la un sediu altul decat cel inregistrat la registrul comertului. Acest lucru este cu atat mai dificil in contextul protestului actual din sistemul judiciar si a modalitatii curente de solutionare a dosarelor de catre Registrul Comertului Bucuresti, dat fiind faptul ca dosarele (inclusiv cele privind schimbarea sediului) primesc termen de solutionare peste aproape un an de la depunerea acestora.

Da o nota cursului:

Trimite prietenilor prin: Posteaza pe FaceBook.com Posteaza pe FaceBook.com Trimite prin Yahoo 4

3 Printeaza Pagina